May

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Veli Karakuş'u makamında öğretmen ve öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Ara

İÇİNDEKİ RİTMİ KEŞFET PROJESİ İLE AVRUPA KALİTE ETİKETİ ALAN ÖĞRETMENLERİMİZ YASEMİN YURT VE İLKNUR ÖZTÜRK'Ü TEBRİK EDER, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Kas

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veli KARAKUŞ okulumuzu ziaret ederek bizleri onurlandırdılar.

AYIN KİTAP ÖNERİSİ

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in "Kütüphanesiz Okul KalmasınProjesi" kapsamında okulumuzdaki masal müzesini kütüphaneye dönüştürdük. Kütüphanemize 14 günlükken babasını kaybeden şehidimizin kızının ismi olan Beril ismini koyduk ve 'Beril Kütüphanemizi' açtık.

Kütüphanemizin içeriğini zenginleştirebilmek; çocukların  dil ve görsel algı becerilerini geliştirmek  için siz değerli velilerimizden kitap bağışı  kabul ediyoruz.

Haydi kütüphanemizde sizin de bir kitabınız olsun!

May

Ögrencilerimizin aktif katılımı ile sürdürdüğümüz "İçindeki Ritmi Keşfet" eTwinning projemizde sona yaklaşıyoruz. Projemiz boyunca ritmik kodlama, beden perküsyon çalışmaları, geri dönüşüm malzemeleri ile müzik aleti tasarlama, özgün orf ve ritim çalışmaları gibi birçok başlığa yer verdik. Geri dönüşüm malzemeleri ile yaptığımız müzik aletlerinin görselleri ile bir sanal sergi hazırladık. Okulumuzun bahçesinde öğrenci ve velilerimizin desteği ile ritim duvarı oluşturduk. Etkinliklerimize istekle katılım gösteren minik öğrencilerimize ve desteğini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyoruz.

Sanal Sergimizi Gezmek İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız.

Nis

Okumuz 3 Yaş Tavşanlar - 5 Yaş Minik Kalpler Sınıfı öğretmen ve öğrencilerinin beraber yürüttüğü Masal Müzesi isimli e-twinning projesi sonlandı. Çocuklara, Anadolu Masallarını anlatarak masal kahramanlarından somut ürünler ortaya çıkarıp anadolu kültürünü benimsetmeyi hedefleyen proje sonunda canlanan kuklalar, okulumuzda dekore edilen Masal Müzesinde yer aldı. Pandemi kurallarına uygun bir şekilde çocukların müzeyi ziyaret etmeleri ve çeşitli masal anlatım etkinlikleri başladı.

Nis

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği, Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir. Bu yıl da okulumuz 4 Yaş Kelebekler ve Laleler sınıfı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından covid-19 önlemlerine/ sosyal mesafeye dikkat ederek okul bahçemizde çeşitli oyunlar ve şarkılar eşliğinde bayram coşkusunu yaşadı. 5 Yaş Minik Yıldızlar Sınıfı öğrencileri, evlerini adeta şölen havasıyla süsleyerek şarkılar eşliğinde bayram kutlamalarına katıldı.