Masal Müzesi Projemiz Başlamıştır

OKULUMUZ 3-A VE 5-B SINIFLARININ BERABER YÜRÜTTÜĞÜ MASAL MÜZESİ PROJESİ BAŞLADI.

Okulumuz öğretmenlerinden Emel ERSOY 3 - A sınıfı ile Sedanur BİLGİN 5-B sınıfı, çocukları masallarla buluşturmak üzere Masal Müzesi Projesini başlattı. 3 yaş sınıfından 7, 5 yaş sınıfından 14 öğrenci olmak üzere toplamda 21 öğrenci ile yürütülen bu projede; geçmişten günümüze aktarılan, bizim kültürümüzü yansıtan Anadolu masallarını çocuklar kendileri tasarlasın, görünür kılsın ve masallar canlansın istiyotuz. Ortaya çıkan ürünler ile okulumuz içerisinde projemizin adına ilham kaynağı olan bir Masal Müzesi oluşturmayı hedefliyoruz.

Bunların yanı sıra Masal Müzesi projesi ile somut olmayan kültürel miraslarımızdan biri olan masallar aracılığıyla kendi kültürümüzü çocuklara tanıtmak, çocukların hayal dünyalarını zenginleştirerek orjinal bir ürün ortaya çıkarmalarını sağlamak, katılımcı çocukların dil gelişimlerine katkıda bulunmak, çocuklara kitap ve okuma sevgisi kazandırmak, okul öncesi çocuklarda müze kültürü oluşturmak ve yaygınlaştırmak amaçlanmıştır.

Projede emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

19-01-2021

Yayın: 19.01.2021 - Güncelleme: 19.01.2021 23:22 - Görüntülenme: 1565